• 2-sign-wgwns_1
  • Hillegom-Abellalaan-overzicht-2000
  • stoet-tegel-stoeprand_stop
  • Mortsel-juf-met-kindje
  • SickBruna-Silhouetbord-fiets

Samen sterk voor een verkeersveilige woonomgeving en schoolomgeving

Kinderen en verkeer. Een kwetsbare combinatie, die extra aandacht nodig heeft. Leer in het Verkeer is hier heel bewust en gericht mee bezig. Ons doel is de verkeersveiligheid voor kinderen te vergroten door ze al vanaf jonge leeftijd op een speelse en herkenbare manier de verkeersregels aan te leren. Oók attenderen wij verkeersdeelnemers in kwetsbare zones zoals bij scholen en kinderdagverblijven op de aanwezigheid van kinderen.

Verkeerseducatie voor peuters en kleuters

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het leren van verkeersregels, zoals veilig oversteken. Leer in het Verkeer biedt onder andere educatieve verkeersprogramma’s voor peuters en kleuters (1 t/m 6 jaar). Met behulp van kindvriendelijke Dick Bruna illustraties kunnen de verkeersregels op een speelse manier aan jonge kinderen worden geleerd. Zowel thuis als op school en op straat. Om de educatieve programma’s met bijbehorende (les)materialen zo succesvol mogelijk in te zetten, is samenwerking tussen gemeenten, scholen en ouders essentieel.

Leer in het Verkeer is actief deelnemer van de verkeersveiligheidscoalitie en ambassadeur van ‘Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers’.
Samen maken wij ons sterk voor een verkeersveilige woon- en schoolomgeving!

Zien wij u 27 of 28 november op de Vakbeurs Mobiliteit?

Ook dit jaar zijn wij te vinden op de Vakbeurs Mobiliteit in Houten. Wij nodigen ouders, scholen en gemeentes van harte uit met ons in gesprek te gaan over hoe wij met elkaar ons steentje bij kunnen dragen aan het terugdringen van het aantal jonge verkeersslachtoffers.

Graag tot ziens op stand 2.2.11

Bezoek onze stand op 27 en 28 november

Veilige schoolzones door duurzame samenwerkingen

Bij Leer in het Verkeer zijn we ervan overtuigd dat we er met duurzame samenwerkingen voor kunnen zorgen dat verkeerszones veiliger worden. Gemeenten, scholen, kinderopvangorganisaties en ouders zijn gebaat bij een veilige speelomgeving van kinderen.

Op school leren de kinderen de theorie met behulp van lesmaterialen voorzien van Dick Bruna illustraties die spreken tot de verbeelding van jonge kinderen. Met de verkeerspleinmaterialen kunnen scholen en kinderdagverblijven een veilige oefenstraat op het speelplein creëren voor de kinderen. Met toestemming van de gemeente plaatsen wij bijbehorende stoeptegels en lesborden langs de schoolroute. Deze materialen helpen ouders om kinderen de verkeersregels bij te brengen op straat. Om bestuurders van motorvoertuigen alert te houden, kunnen langs de schoolroute ook door onderzoek onderbouwde attentieverhogende verkeersveiligheidsproducten worden geplaatst, zoals attentieborden, silhouetborden en afzetpalen. Dit alles zorgt voor een duurzaam veilige schoolomgeving!

Leer in het verkeer is met Dick Bruna verkeerseducatie op Verkeer op School congres belgie Daar kan kennismaken met nijntje verkeersles en de lesmaterialen voor peuters en kleuters ook parten over verkeersborden afbeeldingen nijntje veilige schoolzone

Nieuws | 24 - 10 - 2019

Leer in het Verkeer neemt deel aan congres Verkeer op School in België

Leer in het Verkeer is ook in België actief! Op dinsdag 5 november 2019 bent u van harte uitgenodigd kennis te komen maken met ons Dick Bruna verkeerseducatieprogramma voor peuters en kleuters op het Congres ‘Verkeer op School’. Voor (gratis) toegang tot dit evenement dient u zich ...

Kinderen en verkeer: blijf via onze maandelijkse nieuwsbrief op de hoogte van dit belangrijke thema!