Veel gestelde vragen aan leer in het verkeer

De posters van Leer in het Verkeer zijn uitermate geschikt voor het aankleden van kleuterklassen en gangen tijdens de verkeersweek. Ook de lespakketten met doeboekjes en het leesboekje 'Joep op de Stoep' kunnen goed ingezet worden voor dit thema. Een verkeerstasje voor iedere leerling en bijvoorbeeld een Joep knuffel kunnen per stuk besteld worden.
Alle materialen van Leer in het Verkeer zijn afzonderlijk te gebruiken. Educatie van kinderen in de klas of de groep kan losstaan van de buiteninrichting. Wij willen echter wel benadrukken dat het effect groter is wanneer de materialen in combinatie met elkaar worden gebruikt.
Veel gemeenten bieden subsidies voor het vergroten van de verkeersveiligheid. Bij Leer in het Verkeer kunnen we voor u nagaan of uw gemeente hiervoor ook subsidies vestrekt. Stuur een e-mail naar info@leerinhetverkeer.nl en wij helpen helpen u vervolgens graag verder met deze vraag.
De educatie van Leer in het Verkeer bestaat uit twee lespakketen, één voor peuters en één voor kleuters. Het pakket voor kleuters is tevens geschikt voor het speciaal onderwijs.
Beide pakketten zijn gericht op activiteiten waardoor kinderen makkelijk leren. Denk aan zingen, voorlezen, knutselen, spelen en oefenen. In het pakket voor kleuters zitten doeboekjes en in die van peuters doebladen. Het verschil zit met name in het niveau van de opdrachten. Bij het kleuterpakket zit een Joep in het verkeer-spel ingbegrepen.
U heeft de mogelijkheid om de producten uit het lespakket los te kopen. Wij willen wel benadrukken dat het lespakket is samengesteld in samenwerking met pedagogen en dat het complete lespakket betere resultaten geeft. Bovendien is de aanschaf van een compleet lespakket voordeliger dan de aanschaf van afzonderlijke materialen.
Het lespakket bevat een zeer gebruiksvriendelijke handleiding met uitleg en suggesties.

Leer in het Verkeer is hierin gespecialiseerd dus wij kunnen u zeker adviseren! U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 070 - 361 59 35 of een e-mail sturen naar info@leerinhetverkeer.nl Wij helpen u heel graag verder.

Het plaatsen van straatmaterialen moet altijd in overleg met de gemeente. Meestal is de verantwoordelijke ambtenaar te vinden op de afdeling Verkeer of Verkeersveiligheid van uw gemeente. Lukt het u niet om met de juiste persoon in contact te komen? Wij helpen u graag verder!
De campagne 'Wij gaan weer naar school' wordt binnen gemeenten vaker in combinatie met andere campagnes gebruikt. Bijvoorbeeld met de VVN-campagne 'De scholen zijn weer begonnen'. Juist door de combinatie geeft dit een versterkend effect. Campagnes kunnen dus prima naast elkaar worden gevoerd.
Wij helpen u graag de juste persoon binnen uw gemeente te vinden. U kunt hiervoor een mail sturen naar info@leerinhetverkeer.nl. Wij zullen voor u uitzoeken wat binnen uw gemeente mogelijk is.
In veel gevallen heeft Leer in het Verkeer direct contact met uw gemeente over de campagne. Als de gemeente akkoord gaat, kan Leer in het Verkeer alles verder regelen. Wij zorgen voor het plaatsen van de materialen en enkele weken later zullen wij ook alles weer verwijderen. Zowel u als de gemeente heeft hier dan geen omkijken meer naar.

De campagne wordt ingezet aan het eind van een vakantieperiode. Wij adviseren de campagnematerialen te plaatsen in de laatste week van de schoolvakantie en door te laten lopen tot maximaal twee weken na de start van de school. Dit kan zowel na de zomervakantie of na de kerstvakantie zijn.

De oefenstraat is inderdaad ook te huur, in combinatie met een begeleider van Leer in het Verkeer. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op via info@leerinhetverkeer.nl
Dat is inderdaad mogelijk. U kunt de oefenstraat dan het beste zelf aankopen. Deze is niet te huur zonder begeleider van Leer in het Verkeer.

Voor het inplannen van een praktijkles vragen wij u telefonisch of per mail contact met ons op te nemen.

Telefoonnummer 070-3615935 mail info@leerinhetverkeer.nl

De kosten voor een praktijkles met oefenstraat is afhankelijk van een aantal factoren. Voor een exacte prijsopgave kunt het beste even contact met ons opnemen.

Telefoonnummer 070-3615935 mail info@leerinhetverkeer.nl

Om alle kinderen genoeg aandacht te kunnen geven, raden wij aan om de oefenstraat te gebruiken met maximaal 25 a 30 kinderen. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de ruimte op het speelplein en het aantal leerkrachten of medewerkers van de school die kunnen assisteren.
Hoe jong kinderen ook zijn, ze zijn dol op lezen. U kunt dan ook al snel beginnen met het voorlezen van het boekje 'Stoeprand … stop!' Afhankelijk van de ontwikkeling van het kind kan dit al vanaf 1 of 2 jaar.

Als uw school of kinderdagverblijf nauwe samenwerkingen heeft met andere scholen of kinderdagverblijven, dan kunt u onderling afspraken maken over het delen van het gebruik en de kosten. Wij raden ook aan om af te spreken hoe en waar de materialen veilig en droog kunnen worden opgeslagen.

Staat uw vraag hier niet tussen

info@leerinhetverkeer.nl | T: +31 70 361 59 358