Thuis het verkeer oefenen helpt uw kind om de verkeersregels beter te begrijpen en veilig deel te nemen aan het verkeer.

Thuis verkeer oefenen draagt bij aan veilige verkeersdeelname

Jonge kinderen hebben een sterke behoefte aan structuur en regelmaat. Wanneer dingen in een vaste volgorde gebeuren, geeft dit ze houvast en daarmee een veilig gevoel. Herhaling is voor het leerproces bij peuters en kleuters zeer belangrijk. Door de verkeerseducatie op school en kinderdagverblijf te combineren met thuiseducatie, zullen ze de verkeersregels beter onthouden. Dankzij herhaling kunnen kinderen zich de verkeersregels eigen maken. De vrolijke, kleurrijke Dick Bruna illustraties helpen de kinderen met het herkennen van de diverse verkeersregels.

Dick Bruna verkeersmaterialen voor thuis

Voor het oefenen van de verkeersregels thuis heeft Leer in het Verkeer het ‘Joep's Verkeerstas voor Thuis’ samengesteld. In dit oranje Dick Bruna rugtasje zit het voorleesboekje “Stoeprand... stop!” en een doeboekje met teken- en knutselopdrachten. Met deze materialen kunt u thuis aan de slag zodat uw kind in staat is veilig aan het verkeer deel te nemen.

Herkenbaren borden op straat herhalen wat kinderen hebben geleerd in de klas

De theoretische educatiematerialen van Leer in het Verkeer worden veelal gecombineerd met materialen voor de praktijk. Zo biedt Leer in het Verkeer ook lesmaterialen voor op straat, zoals lesborden en stoeptegels. Dankzij deze materialen worden de verkeersregels onderweg naar school nog eens herhaald, zodat u de verkeersregels ook in de praktijk kunt oefenen met uw kind. De Dick Bruna illustraties op de lesmaterialen zorgen voor herkenning.

Wilt u thuis graag het verkeer oefenen met uw kind en gebruikmaken van het ‘Verkeerstasje voor thuis’? Kijk eens bij onze producten. Wilt u meer dan alleen thuis oefenen? Bespreek uw wensen met andere belanghebbenden (gemeente, scholen, kinderdagopvang).