Geslaagde campagne ‘wij gaan weer naar school’ bij 11 gemeenten

07 - 09 - 2016

wij gaan weer naar school

Trotter Rotterdam

Rond de start van het nieuwe schooljaar wordt het weer een stuk drukker in het verkeer. Om weggebruikers aan te sporen extra alert te zijn op de aanwezigheid van kinderen, hebben 11  gemeenten mee gedaan met de ‘wij gaan weer naar school’ campagne van Leer in het Verkeer. Verkeersdeelnemers in Alphen aan den Rijn, Boxmeer, Breda, Goeree-Overflakkee, Houten, Lelystad, Rijswijk, Rotterdam, Utrechtse Heuvelrug, Vianen en Zoetermeer konden de afgelopen weken niet om de opvallende posters, trotters en busbestickering heen. 

Bij de campagne is gebruik gemaakt van de herkenbare tekeningen van de wereldberoemde Dick Bruna. De illustraties spreken tot de verbeelding voor jong en oud en wekken direct de associatie met kinderen. Hierdoor wordt het rijgedrag van de weggebruikers beïnvloed.

In de eerste maanden na de zomervakantie ligt het aantal verkeersslachtoffers zo’n 20% hoger dan in de rest van het jaar. Niet gek dus dat de gemeenten de start van de scholen extra onder de aandacht wilden brengen. De scholen in regio Midden zijn op maandag 22 augustus gestart. In de regio’s Noord en Zuid duurde de vakantie nog iets langer.

Wij gaan weer naar school campagneposters

Wil je deze campagne volgend jaar misschien ook in jouw gemeente? Stuur even een mail. Wij nemen volgend jaar tijdig contact met je op en bekijken wat de mogelijkheden zijn in jouw gemeente!

Doet jouw gemeente niet mee met de campagne, maar wil je wel tijdelijk extra aandacht voor verkeersveiligheid bij jouw school? Bestel dan de Leer in het Verkeer 'wij gaan weer naar school' Beachflag!

button contact opnemen