Verkeersborden- en Stoeptegeljacht

23 - 04 - 2020

Geïnspireerd door het initiatief van de ‘berenjacht’ kwam verkeersleerkracht bij Onderwijs Advies, Marianne Pennings, op het idee van de Verkeersbordenjacht en stoeptegeljacht.
De verkeersbordenjacht is een leuke en leerzame activiteit waarbij kinderen tijdens de wandeling op zoek gaan naar verkeersborden en Dick Bruna stoeptegels in de omgeving. Uiteraard worden ouders en kinderen geadviseerd tijdens de speurtocht rekening te houden met de door het RIVM aangegeven Corona richtlijnen.

Dick Bruna stoeptegels doen mee in de zoektocht

In verschillende gemeentes in Nederland zijn Dick Bruna stoeptegels op stoepen terug te vinden. Marianne heeft de zoektocht daarom uitgebreid met de Dick Bruna stoeptegels. De tegels sluiten aan op de materialen uit het lespakket van Leer in het Verkeer. De tekst op de stoeptegel geeft de handeling in het verkeer aan. 

Onder andere in de gemeente Rijswijk zijn op verschillende plaatsen in het trottoir de tegels met de herkenbare afbeeldingen en de versjes van Dick Bruna terug te vinden.

Download hier de spelregels en de lijst met verkeersborden en stoeptegels die tijdens de jacht op de invullijst kunnen worden bijgehouden!

Verkeerstegels stoeptegels dick bruna van nijntje verkeersbordenjacht verkeerstegeljacht verkeersregels leren