Veilige schoolomgevingen in gemeente Hillegom

27 - 03 - 2017

In de gemeente Hillegom zijn onlangs een aantal schoolomgevingen veiliger gemaakt met de attentie verhogende oplossingen van Leer in het Verkeer. Bij de Toermalijn aan de Abellalaan en bij de gloednieuwe Brede School aan de Prinses Irenelaan, waarin de Daltonschool Hilmare en de Savioschool zijn gevestigd. Bij beide schoolomgevingen is gebruik gemaakt van de opvallende attentiepalen en hekken.Mina Yarim, Beleidsmedewerker Verkeer  en Vervoer vindt het belangrijk dat schoolomgevingen herkenbaar zijn ingericht. “Sommige scholen liggen aan een drukke doorgaande weg en die mogen best extra opvallen zodat de weggebruikers hierop worden geattendeerd. Met die gedachte zijn wij op zoek gegaan naar een passende oplossing. Het meubilair met de Dick Bruna uitstraling heeft hierbij de voorkeur gekregen. De beelden associëren met kinderen. Bij de school aan de Abellalaan is gekozen voor de wat fellere kleuren geel en rood. Bij de Prinses Irenelaan hebben de omwonenden voor de wat meer ingetogen kleuren blauw en groen. Door de verschillende kleuren te combineren ontstaat een opvallend geheel”.

Ook Marian Dekker, voorzitter Veilig Verkeer Nederland afdeling Hillegom, is blij met het resultaat. “De schoolomgevingen zijn duidelijk en goed zichtbaar gemaakt. Het draagt bij aan het bewust maken van het verkeersgedrag van de weggebruikers. Maar naast het plaatsen van het meubilair is het ook belangrijk om in contact te blijven met de ouders van de schoolgaande kinderen en met de kinderen zelf. De school mag ouders best aanspreken. Maar ook de kinderen. En verkeerseducatie is bij uitstek het middel om de kinderen te leren hoe zij zich veilig gedragen in het verkeer. Dit kan al op jonge leeftijd”.

De aanpak in Hillegom is een goed voorbeeld hoe samenwerking en betrokkenheid kunnen leiden tot goede en mooie resultaten.

klik hier voor meer informatie over de attentieverhogende verkeersmaterialen. Veilige schoolomgeving Veilige schoolzone Neem contact ons op