Tim Akkerman zingt ‘wij gaan weer naar school’

26 - 08 - 2021

Op maandag 30 augustus heeft Tim Akkerman het nieuwe schooljaar ingeluid met het liedje ‘wij gaan weer naar school’ van Leer in het Verkeer. Het optreden vond plaats op basisschool De Fontein in Den Haag. Deze primeur was ook het startsein van de Maand van de Veilige Schoolomgeving voor de provincie Zuid-Holland. Zijn muzikale bijdrage met aansprekende liedjes over verkeersveiligheid was een groot succes!

Verkeersliedje versterkt campagne

Het liedje ‘wij gaan weer naar school’ is er één uit een serie, die Tim Akkerman heeft geschreven voor het verkeerseducatie programma ‘Leer in het Verkeer’. Een aansprekende tekst en melodie voor kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten. Het lied nodigt uit tot meezingen en versterkt de herkenbare campagne ‘wij gaan weer naar school’. Tim Akkerman draagt graag zijn steentje bij aan dit mooie initiatief: ‘ik heb zelf ook drie kinderen die iedere dag naar school gaan en je hoopt vanzelfsprekend dat ze weer veilig thuis komen.’

Tim Akkerman zingt campagnelied 'wij gaan weer naar school'
Tim Akkerman zingt campagnelied 'wij gaan weer naar school'

Campagne uitgebreid voor middelbare scholen

Met de vrolijke illustraties van Dick Bruna worden weggebruikers op de schoolroute bewust gemaakt van kinderen in het verkeer. De campagne is dit nieuwe schooljaar uitgebreid naar middelbare scholen. Voor deze doelgroep zijn de Dick Bruna illustraties vervangen door beelden van middelbare scholieren. Weggebruikers worden zo op een positieve manier alert gemaakt om op hun snelheid te letten. Met posters, vlaggen, spandoeken en billboards langs de weg zorgen we er samen voor dat alle kinderen veiliger naar school kunnen.

De videoclip 'wij gaan weer naar school' van Tim Akkerman is te bekijken op Vimeo. Je kunt hem ook beluisteren op YouTubeSpotify en Apple Music. Het liedje aanschaffen kan via iTunes. 

Poster Dick Bruna | Campagne 'wij gaan weer naar school' | Leer in het Verkeer
Poster middelbare scholen | Campagne 'wij gaan weer naar school' | Leer in het Verkeer