Schoolbrengweek 2019

10 - 09 - 2019

Van 16 tot en met met 20 september vindt de Schoolbrengweek plaats. Een initiatief dat 17 jaar geleden is gestart door School op Seef, onze partner in verkeerseducatie en verkeersveiligheid voor kinderen in het basisonderwijs in de provincie Zuid-Holland.
Tijdens deze week worden ouders gevraagd de kinderen lopend of met de fiets naar school te brengen. Niet alleen vanwege de positieve effecten op de gezondheid van de kinderen, maar ook om de verkeersveiligheid rondom de school onder de aandacht te brengen.

Ouderbetrokkenheid

Oefenen in het verkeer is voor jonge kinderen van levensbelang en de rol van de ouders is hierbij groot. Ouders maken de keuze op welke manier ze hun kinderen naar school brengen. Tijdens de Schoolbrengweek worden ouders uitgedaagd deel te nemen aan de ’belofte’.
Door zich aan te melden op belofte.schoolopseef.nl geven zij aan dat ze in de Schoolbrengweek lopend of op de fiets naar school zullen komen met hun kinderen.
Of je het nu doet voor de ervaring van je kinderen, voor betere schoolprestaties, voor de verkeersveiligheid, het milieu of voor je eigen gezondheid: de belofte maakt je bewust van alle voordelen van het fietsen.

Onderdeel themaweek “Maak een Punt van Nul”

De Schoolbrengweek is onderdeel van de Themaweek "Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers" waarin op verschillende plekken in Zuid-Holland op allerlei manieren aandacht wordt gevraagd voor verkeersveiligheid.
In dezelfde week valt ook de Europese Mobiliteitsweek, waarin de Europese Commissie aandacht aan duurzame vormen van vervoer en bewust autogebruik.

Een wereld zonder verkeersslachtoffers

De visie van Leer in het verkeer “een wereld zonder verkeersslachtoffers” sluit direct aan op de thema’s die deze week door onze verschillende partners onder de aandacht van scholen, ouders en gemeente worden gebracht. Wij nodigen u dan ook van harte uit in de week van 16 tot en met 20 september de meest gezonde keuze te maken en uw kind lopend of op de fiets naar school te brengen.