Samenwerken aan minder verkeersslachtoffers in woonwijken en schoolzones tijdens de Vakbeurs Mobiliteit 2019

22 - 10 - 2019

Ouders, scholen en gemeentes; wij nodigen u van harte uit met ons in gesprek te gaan over hoe wij samen ons steentje kunnen bijdragen aan het terugdringen van het aantal jonge verkeersslachtoffers.

Komt u op 27 of 28 november bij ons langs op stand 2.2.11 tijdens de Vakbeurs Mobiliteit in Houten?

Leer in het Verkeer heeft de meest herkenbare en vrolijke stand van de beurs

Dick Bruna illustraties vallen op. Niet alleen op straat maar gelukkig ook op de beurs want onze vrolijke gele stand is nauwelijks te missen.

Onbewust prikkelen wij beursgangers die Dick Bruna tekeningen associëren met nijntje en kinderen en dat is precies waar het verkeersprogramma op gebaseerd is. Kindertekeningen die een klein zetje in de rug geven tot positief gedrag: graag praten wij verder met u over de mogelijkheden.

Minister Cora van Nieuwenhuizen bezoekt de stand van Leer in het Verkeer bekend van het Dick Bruna verkeersprogramma van nijntje en praat over verkeerseducatie verkeersles veiligheid rondom scholen en in woonwijken voor jonge kinderen in het verkeer

Minister Cora van Nieuwenhuizen op stand Leer in het Verkeer

Vorig jaar ontvingen wij Minister Cora van Nieuwenhuizen op onze stand en spraken met haar over onze gezamenlijke wens voor meer veiligheid voor kinderen in het verkeer. De aanwezigheid van de minister op de beurs onderstreept het belang om de discussie over verkeersveiligheidsthema's gaande te houden. Natuurlijk hopen wij dat minister van Nieuwenhuizen ook dit jaar onze stand zal bezoeken om actuele ontwikkelingen en doelstellingen met elkaar te bespreken.

Schoolzone Dick Bruna van nijntje met verkeerspaal ook wel attentiepaal of verkeerszuil genoemd met daarop Joep poppetje boven aan de paal ook zien we hekjes in het rood, oranje en geel om te voorkomen dat kinderen zo maar oversteken. paal bedankt geel
Woonerf met spelende kinderen en verkeersbord van Dick bruna bekend van nijntje dat automobilisten waarschuwt dat er kinderen op straat spelen en dus zorgt voor verkeersveiligheid op de weg voor kleine kinderen
Dick Bruna bekend van nijntje verkeersles materialen voor peuters en kleuters met voorlees boekje en verkeersles werkboekjes en spelletjes knutselwerkjes om verkeersregels te leren op school

Schoolzones, verkeersveilige woonwijken en verkeerseducatie

Hoe richt ik een schoolzone zodanig in dat kinderen met hun ouders veilig van en naar school kunnen komen?
Hoe kan ik bijdragen aan meer verkeersveiligheid voor kinderen in een woonwijk, woonerf of rondom een speelplaats of speeltuin?
En natuurlijk: hoe kunnen we jonge kinderen al vanaf de peuterleeftijd verkeersregels meegeven met behulp van verkeerseducatie?

De medewerkers van Leer in het Verkeer houden zich dagelijks bezig met deze vragen en gaan tijdens de beurs graag met u in gesprek over hoe de verkeersveiligheid voor jonge kinderen verbeterd kan worden in uw gemeente of rondom uw school of woonwijk. 

Kom langs en ontvang gratis een vrolijke Dick Bruna kalender

Heeft u hem al, onze vrolijke Dick Bruna tafelkalender 2020? Natuurlijk staan de weeknummers weer prominent vermeld en is hij net als alle andere jaren voorzien van de herkenbare illustraties van Dick Bruna die door ons gehele verkeersprogramma zijn doorgevoerd.

Iedere bezoeker aan onze stand nummer 2.2.11 kan een gratis exemplaar komen ophalen. Reken maar dat collega’s en kinderen in de klas een opmerking zullen maken als deze opvallende gele kalender straks ook op uw bureau zal pronken!

Registreer en ontvang uw gratis entreebewijs via onderstaande link

Gratis registratie voor Vakbeurs Mobiliteit 2019 Leer in het Verkeer Dick Bruna