Leer in het Verkeer maakt omgeving basisscholen Paramaribo verkeersveilig

20 - 10 - 2015

Dat de tekeningen van Dick Bruna wereldberoemd zijn, is inmiddels bekend. De afgelopen jaren hebben we over de grens al mooie projecten in België mogen uitvoeren. Inmiddels kunnen we met trots vertellen dat er ook in Paramaribo schoolomgevingen veilig zijn gemaakt met attentiemateriaal van Leer in het Verkeer. Schoolzone Suriname (bron: DB Suriname)

(Bron foto: DB Suriname) Op woensdag 14 oktober onthulde het Ministerie van Openbare Werken onder grote mediabelangstelling verkeersmateriaal uit het Leer in het Verkeer-programma bij de Oranjeschool en de Aloysiusschool aan de drukke de Henck Arronstraat in Paramaribo. Speciaal voor de Surinaamse toepassing zijn enkele tekeningen op de verkeersmaterialen aangepast, zodat deze meer aansluiting vinden bij de plaatselijke cultuur. De schoolkinderen starten binnenkort ook met het Leer in het Verkeer-lesprogramma.

 

schoolzone suriname leer in het verkeer

 schoolzone suriname leer in het verkeer
schoolzone suriname leer in het verkeer

Het Ministerie vindt het belangrijk dat scholen aandacht besteden aan verkeer, maar ouders spelen eveneens een belangrijke rol in de verkeerseducatie van het kind. Helaas heeft de Surinaamse overheid geen geld heeft om bij alle  scholen een veilige schoolzone in te richten. Het plaatselijke bedrijf N.V. Screenprint heeft dan ook de eerste schoolzones aan de Henck Arronstraat gesponsord in de hoop dat meerdere bedrijven en organisaties dit voorbeeld zullen volgen. Samen maken we Paramaribo verkeersveilig! Lees ook: Veel media-aandacht voor inrichting veilige schoolzones in Suriname