Haagse Verkeersdag voor kinderen van 2 tot 12 jaar groot succes

21 - 09 - 2020

Op het schoolplein van het Dakota theater in Den Haag vond vrijdag 19 september, een leerzame en geslaagde Verkeersdag voor kinderen van 2 tot 12 jaar plaats.
Tijdens deze dag konden peuters en kleuters en kinderen van de lagere school op een speelse en actieve manier oefenen in het verkeer in een veilige omgeving. De Verkeersdag viel samen met de nationale schoolbrengweek.

Haagse wethouder deed enthousiast mee

Leer in het Verkeer heeft deze Verkeersdag samen met de gemeente Den Haag georganiseerd. De dag werd geopend door wethouder Mobiliteit, Robert van Asten.
“Het aanleren van verkeersveilig gedrag kan niet vroeg genoeg beginnen. Daarom betrekken we ook peuters en kleuters bij de activiteiten. De allerkleinsten maken tijdens de Verkeersdag op een leuke manier kennis met verkeerssituaties en worden enthousiast gemaakt om te gaan fietsen. Dat is belangrijk, omdat kinderen die naar school lopen of fietsen de verkeersregels eerder begrijpen en ze ook veiliger toepassen.”

Verkeersles voor peuters en kleuters

Deze dag leerden kinderen spelenderwijs kennis maken met het verkeer, de gevaren en de regels. De ochtend stond in het teken van de peuters en kleuters. Zo was er de vrolijke theatervoorstelling ‘Nijntje op de fiets’ en ons eigen Dick Bruna verkeersprogramma ‘Leer in het Verkeer’. De allerkleinsten konden onder andere veilig oversteken in een oefenstraat. Er was een fietsparcours met echte stoplichten en verschillende Leer in het Verkeer doe-activiteiten rondom het thema verkeer, zoals tekenen, lezen en verkeersspelletjes.

Verkeersdag Den Haag met Dick Bruna oefenstraat op schoolplein Dakota theater
Nijntje verkeerseducatie theaterprogramma tijdens verkeersdag
Dick Bruna oefenstraat voor peuters en kleuters tijdens verkeersdag

Verkeersactiviteiten voor lagere school

Het middagprogramma was bedoeld voor de oudere kinderen. Er was een BMX-clinic, waar kinderen met een BMX-fiets konden oefenen op een speciaal parcours. Er was een  fietsvaardigheidsparcours om de behendigheid te oefenen en de indrukwekkende dode hoekles waarbij kinderen in een levensgrote vrachtwagen de regels over de dode-hoek kregen uitgelegd. Ook was er een echte fietsenmaker waar kinderen hun eigen fiets konden laten checken op veiligheid.


Geslaagde Verkeersdag

Leer in het Verkeer kijkt samen met de Gemeente Den Haag terug op een zeer geslaagde dag. Het bevorderen en stimuleren van de verkeersveiligheid onder kinderen en ook jonge kinderen is een belangrijk speerpunt voor de Gemeente Den Haag.

Lees hier het volledige verslag van de Verkeersdag van de Gemeente Den Haag.