Feestelijke onthulling Dick Bruna herkenningsborden Voorhout

16 - 03 - 2012

Op woensdag 16 februari 2011 plaatste Stek (woning corporatie) negen Dick Bruna herkenningsborden op verschillende parkeerplaatsen in de wijk Beukenrode in Voorhout. Stek-bestuurder Hans Al en prijswinnares mevrouw Exel onthulden het bord op de parkeerplaats bij de Openbare Basisschool De Achtbaan in de wijk.

Het idee voor het plaatsen van de borden is gekomen van Rianne Exel uit Voorhout. Het is meerdere keren voorgevallen dat zij kinderen tegen is gekomen in de wijk die hun eigen huis niet meer konden terugvinden. Om dit probleem te verhelpen heeft zij haar idee ingezonden naar aanleiding van de prijsvraag die Stek uitschreef ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de corporatie.

Negen parkeerplaatsen in de wijk zijn voorzien van herkenbare borden met illustraties van de bekende tekenaar Dick Bruna. Dit moet ervoor zorgen dat kinderen aan de hand van de afbeeldingen een woning gemakkelijker kunnen terugvinden. Ook volwassenen worden zo op eenvoudige wijze geïnstrueerd naar de juiste parkeerplaats. Binnenkort zal er een plattegrondsbord worden geplaatst. Op deze manier wordt het voor bezoekers gemakkelijker hun weg te vinden.