Extra aandacht voor verkeersveiligheid in Alphen aan den Rijn

31 - 08 - 2016

In Alphen aan den Rijn is deze zomer extra aandacht voor verkeersveiligheid. Niet alleen hangen in de gemeente  de uitingen uit de 'wij gaan weer naar school' campagne, bij diverse scholen zijn ook maatregelen getroffen om de schoolzone veiliger te maken.
In Alphen aan den Rijn besteden de basisscholen Johannes Post, Mozaïek en Vroonhoeve veel aandacht aan de campagne. De kinderen van de Johannes Post in Hazerswoude Dorp gaven op donderdag 25 augustus het symbolische startschot door massaal bellen te blazen. Op vrijdag 26 augustus was het de beurt aan de leerlingen van Het Mozaïek en Vroonhoeve.

Extra maatregelen De doorstroming bij Het Mozaïek en de Vroonhoeve liet te wensen over. In de zomervakantie zijn daarom aan beide ingangen van de scholen Zoen & Zoef stroken gerealiseerd. Met het creëren van deze 'kiss & ride' willen de scholen het wildparkeren rondom het schoolplein een halt toe roepen.
Tevens zijn er speciale parkeerkaarten ontwikkeld om de ouders attent te maken op de nieuwe verkeerssituatie. De oranje kaart wordt als bedankje onder de ruitenwisser geschoven wanneer de ouders de auto op de daarvoor bestemde plek parkeren. Parkeert een ouder zijn of haar auto toch op de Zoen & Zoef plek? Dan ontvangt hij/zij de blauwe kaart. Het uitreiken van de parkeerkaarten zal met name in de eerste weken gebeuren. De verwachting is dat dit na enige tijd niet of nauwelijks meer nodig zal zijn!