Campagne ‘wij gaan weer naar school’  is een groot succes

21 - 09 - 2017

campagne-wgwns-2017-1

Aan het begin van het nieuwe schooljaar was de campagne ‘wij gaan weer naar school’ in ruim 20 gemeentes te zien. Het opvallende campagnebeeld maakt weggebruikers erop attent dat de schoolvakantie voorbij is en dat er weer meer kinderen zich in het verkeer begeven. Gemeenten en scholen gebruikten Trotters, Driehoeksborden, 2-signs en dit jaar voor het eerst ook Beachflags om de campagne tot uiting te brengen. Volgend jaar ook meedoen met de campagne? Vrijblijvend reserveren kan nu al.

Vlak na de zomervakantie gebeuren relatief veel ongelukken op straat. Het is ineens weer druk in de spits, automobilisten zijn minder bedacht op schoolgaande kinderen, en er komt een nieuwe groep jonge fietsers en voetgangers bij. Dit leidt tot grotere risico’s in het verkeer. Extra aandacht voor de verkeersveiligheid is daarom noodzakelijk. De campagne “Wij gaan weer naar school” maakt weggebruikers met behulp van campagneborden  alert op de schoolgaande kinderen.

wgwns houten

Bij de campagne is gebruik gemaakt van de herkenbare tekeningen van Dick Bruna. De illustraties spreken tot de verbeelding van jong en oud en wekken de associatie met kinderen. Hierdoor wordt het rijgedrag van weggebruikers beïnvloed. Beachflag

Amsterdam-DeMeidoorn-Beachflag

Nieuw onderdeel van de campagne was dit jaar de Beachflag ‘wij gaan weer naar school’. Een aantal gemeenten heeft de vlaggen aangeschaft voor de deelnemende scholen. De scholen hebben de vlaggen tijdens de eerste weken van het nieuwe schooljaar in de directe omgeving van de school neergezet. Volgend jaar ook deelnemen met de school of gemeente? Neem dan contact met ons op.