Campagne ‘wij gaan weer naar school’

06 - 07 - 2021

Met de herkenbare slogan ‘wij gaan weer naar school’ en de vrolijke illustraties van Dick Bruna worden automobilisten op de schoolroute bewust gemaakt van meer kinderen in het verkeer. Met posters, vlaggen, spandoeken en billboards langs de weg zorgen we er samen voor dat jonge kinderen maar ook middelbare scholieren veiliger naar school kunnen. Is uw gemeente of school al klaar voor een verkeersveilige start van het schooljaar?

Nieuw: campagnemateriaal voor middelbare scholen

De campagne ‘wij gaan weer naar school’ is uitgebreid voor middelbare scholen. Voor deze doelgroep zijn de Dick Bruna illustraties vervangen voor middelbare scholieren die met het voortgezet onderwijs worden geassocieerd. Ook met deze opvallende uitingen worden automobilisten gestimuleerd om langzamer te rijden. Kijk hier voor meer informatie.

Abri poster | Campagne 'wij gaan weer naar school' | Leer in het Verkeer
 Spandoek | Campagne 'wij gaan weer naar school' | Leer in het Verkeer

Veilig je step parkeren in de Tjinco stepstalling

Steeds meer kinderen komen op de step naar school. Steppen is leuk én gezond. Bovendien bevordert het de verkeersveiligheid. Hoe minder auto’s rondom school, hoe veiliger de schoolomgeving. Ook op school zelf is veiligheid belangrijk. Wie kent het niet, rondslingerende stepjes van de kinderen op het schoolplein of in de garderobe? Herkenbaar? Wij hebben de oplossing! Vanaf nu kunnen kinderen hun step veilig parkeren en opruimen in de Tjinco Stepstalling. De stalling voor de steps is kindvriendelijk en is uitermate geschikt voor scholen, kinderdagverblijven en sportverenigingen.

Tjinco Stepstalling gemaakt om stepjes te parkeren en te stallen op het schoolplein
Tjinco rode stepstalling eenvoudig te plaatsen en te monteren op een schoolplein
Tjinco Stepstalling gemaakt om stepjes te parkeren en te stallen op het schoolplein

Maand van de Veilige Schoolomgeving

September is de Maand van de Veilige Schoolomgeving in de regio Zuid-Holland. Leer in het Verkeer is één van de partners en steunt dit initiatief. Het motto van deze maand is, alle kinderen en jongeren veilig naar school laten gaan. We richten ons samen op alle weggebruikers in de schoolomgeving. Dat zijn kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten die eraan kunnen bijdragen dat de schoolomgeving veiliger wordt.

Is jouw gemeente of school al klaar voor een verkeersveilige start van het schooljaar? Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden. Leer in het Verkeer kan de materialen leveren, plaatsen en weer verwijderen. Wel zo makkelijk!  

Driehoeksbord met posters | Campagne 'wij gaan weer naar school' | Leer in het Verkeer