Verminder verkeersslachtoffers in jouw gemeente met de campagne ‘wij gaan weer naar school’!

Campagnetoolkit ‘wij gaan weer naar school'

Voor het verspreiden van de campagneboodschap hebben we een aantal communicatie-uitingen klaargezet. We maken het daarmee makkelijker om de boodschap ‘wij gaan weer naar school’ te verspreiden en meer mensen te bereiken. Wij bieden campagnebeelden, voorbeeld-persbericht en voorbeeld-posts voor social media.

Persbericht voor lokale media

Om de lokale media te informeren over de ‘wij gaan weer naar school’ campagne hebben wij alvast een persbericht klaargezet. Met wat kleine aanpassingen / toevoegingen kun je deze eenvoudig verspreiden. Download hier het persbericht, het campagnebeeld Dick Bruna voor het basisonderwijs en het campagnebeeld voortgezet onderwijs.

Posts voor social media

Download hier de social media afbeelding van Dick Bruna voor het basisonderwijs en hier de afbeelding voor het voortgezet onderwijs. Laat je inspireren door onderstaande teksten voor Facebook, Instagram, X (Twitter) en LinkedIn.

Suggestie 1
De campagne ‘wij gaan weer naar school’ stimuleert automobilisten langzamer te rijden. Ook in de gemeente (naam/plaats) willen we dat kinderen veilig naar school kunnen. Let jij ook op je snelheid?

Suggestie 2
De ‘wij gaan weer naar school’ campagne gaat weer van start. Ook in de gemeente (naam/plaats) hangen de Dick Bruna spandoeken en posters weer op de schoolroutes. Samen zorgen we ervoor dat kinderen veilig naar school kunnen.

Suggestie 3
'wij gaan weer naar school’ campagne van start

Aanstaande maandag (datum/maand/naam/plaats) gaan de scholen weer van start. In de eerste weken na de zomervakantie ligt het aantal verkeersslachtoffers hoger dan in de rest van het jaar. Kinderen moeten na zes weken vakantie weer wennen aan de verkeersdrukte rond de school en onderweg naar school. Maar ook ouders, buurtbewoners en andere weggebruikers moeten zich weer instellen op de hectiek in het verkeer. De gemeente (naam/plaats) vindt het belangrijk om extra aandacht hieraan te besteden en lanceert de campagne ‘wij gaan weer naar school’.

Beeld- en geluidsmateriaal Tim Akkerman

Om de campagne te versterken is er een liedje geschreven en gezongen door Tim Akkerman (download afbeelding). Dit nummer kan tijdens de campagneperiode worden uitgezonden via scholen, gemeentelijke social-mediakanalen en/of de (lokale) radio. Je kunt het campagnelied beluisteren via onderstaande play button of via Spotify.  Wil je het liedje op je eigen website of via je eigen social media kanalen verspreiden dan kun je bij ons het muziekbestand opvragen